Waarop moet je letten bij de aankoop van zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn de beste optie om te genieten van duurzame energie. Wil jij het meeste uit je zonnepanelen halen? Met dit overzicht weet je waarop je moet letten bij de aankoop van zonnepanelen, zodat jouw zonnepanelen meer opbrengen. 

Alles begint met een professionele installatie

Zonnepanelen zijn hoogtechnologische constructies die bij een onzorgvuldige plaatsing haarscheurtjes kunnen oplopen. Die scheurtjes, de zogeheten hotspots, zorgen voor extra weerstand wat tot oververhitting van een cel kan leiden. Gevolg: het rendement van je zonnepanelen daalt. In een scheurtje sijpelt ook makkelijk vocht binnen wat oxidatie veroorzaakt. Gevolg: verminderde werking en op termijn grotere kans op defecten. Een professionele plaatsing is dus van het hoogste belang om te voorkomen dat er scheurtjes in je zonnepanelen komen.

Met meer dan 20 jaar ervaring en de strengste kwaliteitsnormen verzorgt CDES Services jouw energievoorzieningen.

Stand van de zon, de ligging van je woning en de oriëntatie van je dak

Zonnepanelen moeten zo veel mogelijk zon kunnen opvangen. Schaduw is nadelig voor de productie: zelfs schaduw op één paneel kan je hele rendement verminderen. Je panelen liggen het beste richting zuidoosten, zuiden en zuidwesten en met een hellingsgraad van 35°

Liggen jouw zonnepanelen in de schaduw? Hier lees je wat je kunt doen.

De kwaliteit van je zonnepanelen

De kwaliteit van zonnepanelen bepaalt de opbrengst én de levensduur. Daarom loont het zeker de moeite om vergelijkende tests te bekijken en na te gaan of de producent en de installateur al een tijd actief zijn. Want als je een beroep moet doen op je garantie, is het beter om voor een betrouwbare fabrikant en plaatser te gaan.

Laat je zonnepanelen installeren door een zonnepaneel installateur met jarenlange ervaring en kennis van zaken

Neem contact op met CDES Services

Vorige post
Volgende post