Batterijsystemen

Wie zonne-energie opwekt met zonnepanelen, verbruikt gemiddeld slechts 30% van die capaciteit. De overige 70% gaat naar het net, en levert dus weinig op. Oplossing: de reserve opslaan in een thuisbatterij en op de juiste momenten zelf gebruiken.

Je hebt bij ons de keuze tussen diverse systemen en merken, met elk hun voor- en nadelen. Wij adviseren een omvormer van SMA of SolarEdge, in combinatie met een efficiënte thuisbatterij. Dankzij die aanpak van SMA en SolarEdge kan je namelijk makkelijk je eigen energiestroom intelligent sturen naar die toestellen en tijdstippen die voor jou het voordeligst zijn.

De omvormer van SMA wordt gecombineerd met één of meerdere batterijen van BYD, die van SolarEdge met een batterij van LG of van BYD. Je toekomstige thuisbatterij moet goed gedimensioneerd zijn inzake capaciteit, die voornamelijk afhangt van je elektriciteitsverbruik en de grootte van je huidige of toekomstige zonnepaneleninstallatie.

CDES plaatst ook hybride omvormers van Huawei in combinatie met Huawei batterijen. Die oplossing vergt een lagere investering, maar biedt minder mogelijkheden inzake intelligente aansturing van je energieverbruik.

Wie een thuisbatterij laat installeren, kan tot 2025 genieten van een premie van de Vlaamse overheid.

Wil je een eigen thuisbatterij? Of wil je er meer over weten?

Contacteer CDES Services

Vorige post
Volgende post