Heb je al gehoord van ‘Human Centric Lighting’ (HCL)?

 

Het effect van licht op mensen is groot. Human Centric Lighting (HCL), of mens georiënteerde verlichting, bootst daarom met kunstmatige verlichting het natuurlijke ritme van het zon- en daglicht buiten na in kantoren, zorginstellingen of andere gebouwen. Doel: concentratie verbeteren, slaapstoornissen voorkomen en het algemeen welzijn verbeteren.

Human Centric Lighting laat verlichting aansluiten op de loop van de zon en de intensiteit en kleur van het zonlicht. Die aanpak verbetert het dagritme van mensen. De verlichting volgt zo namelijk het bioritme van de mens.

Betere leerprestaties en nachtrust

Er is al best veel onderzoek gedaan naar de positieve effecten van deze ‘mens georiënteerde verlichting’. In het onderwijs leidt het tot betere leerprestaties, in zorginstellingen kan het voor betere nachtrust, kortere hersteltijd en een hoger energieniveau zorgen.

Lichtstudies

Als specialist in algemene verlichting voor winkels, bedrijven en particulieren kan je voor informatie en advies over ‘Human Centric Lighting’ bij CDES Services terecht. Wij helpen je met de nodige lichtstudies en -planning, en houden daarbij rekening met je licht-behoeften en budget.

Wil je meer weten of een gesprek over ‘Human Centric Lighting’?

Contacteer CDES Services

Vorige post
Volgende post