Systeemopvolging (O&M)

CDES Services is gespecialiseerd in het onderhoud van particuliere en industriële zonne-installaties. Binnen ons standaard onderhoudscontract van zonne-installaties bieden wij onderstaande diensten aan.

CDES Services specialiseert zich in het uitkiezen, installeren en opvolgen van zonnepanelen. Daarbij ontzorgen we klanten van A tot Z, en dit allemaal zonder de tussenkomst van een derde partij. Zo bieden we naast de installatie van zonnepanelen ook een reeks van andere services voor zonnepanelen aan:

MONITORING

Onopgemerkte schade, schaduw of fouten aan omvormers leiden tot een lagere opbrengst van PV-systemen. Om die reden is het belangrijk dat zulke problemen zo snel mogelijk worden opgemerkt. Dankzij de bewakingsoplossingen die CDES Services biedt, haalt u alsnog het maximale vermogen uit uw PV-systemen.

BENCHMARKEN VAN PV-INSTALLATIES: SYSTEM PERFORMANCE

Nog al te vaak worden PV-installaties verkeerd ontworpen of bevatten ze storingen. Door middel van benchmarking worden pijnpunten in kaart gebracht en geoptimaliseerd zodat deze alsnog beter kunnen presteren dan de gemiddelde installaties.

Helpt de eerste noodhulp niet om de prestaties van uw PV-installatie te verbeteren? Dan wordt er overgeschakeld naar een detailanalyse op basis van het monitoringsysteem. Afwijkingen worden ter plaatse nagekeken en met speciale meetapparatuur worden de strings doorgemeten. Na de aanpassingen wordt het PV-systeem opnieuw op regelmatige basis opgevolgd.

OPERATION AND MAINTENANCE (O&M)

Naast het monitoren en benchmarken van PV-installaties, focust CDES Services zich op het onderhoud van particuliere en industriële zonne-installaties. Hiervoor hebben we verschillende onderhoudscontracten ter beschikking:

Continue systeembewaking op afstand door experts

De servicedesk van CDES Services zal op afstand het systeem bewaken en reageren op foutmeldingen.

24 of 48-uren spoeddienst
voor interventies

Bij storingen en calamiteiten zal binnen de 2 werkdagen, mits toestemming opdrachtgever, een onderhoudstechnicus ter plekke komen om de storing te komen onderzoeken en indien mogelijk te verhelpen.

Preventief onderhoud
van de PV-installatie

Hierbij controleren wij de installatie op meer dan 60 punten volgens een checklist en voeren wij verschillende professionele metingen uit die meteen de toestand van de installatie weergeven.

Analyse
en rapportage

Ieder jaar wordt er een rapportage verzorgd over de opbrengst van de omvormers onderling en wordt de opbrengsten vergeleken t.o.v. andere installaties.

Ons onderhoudscontract is vrij flexibel en kan aangepast worden i.f.v. de wensen van de klant.

Wenst u meer informatie? Dan kan u rekenen op ons professioneel advies!