Wanneer kan je zonnepanelen plaatsen op nieuwbouw?

In principe kan je tijdens de bouw van jouw nieuwbouwwoning, in de afwerkingsfase, zonnepanelen laten installeren. Nadien kan dit ook nog. Je moet met andere woorden geen rekening houden met een bepaalde periode of tijdsbestek om je zonnepanelen te plaatsen.

Uiteraard zijn er bepaalde eisen waar je woning aan moet voldoen om zonnepanelen te kunnen installeren. Zo moet het dak niet alleen voldoende zon opvangen, voor een optimaal effect is het ook belangrijk dat het naar het zuidoosten, zuiden of het zuidwesten georiënteerd is. De hellingsgraad van het dak moet tussen de twintig en de zestig graden liggen.

Wat na de installatie?

Vooraleer je je zonnepanelen in gebruik mag nemen, moet je je installatie laten keuren bij een erkend keuringsorganisme. Vergeet ook niet om je netwerkbeheerder op de hoogte te brengen van je zonnepanelen. Tenslotte kun je nog groenestroomcertificaten aanvragen. Waar je dat doet, hangt af van het gewest waar je woont:

Door op een nieuwbouwwoning zonnepanelen te plaatsen, word je zelf een producent van groene stroom. Je hebt dan recht op deze certificaten, die je kunt verkopen op de energiemarkt.

Ben je geïnteresseerd in zonnepanelen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen met de experten van CDES Services. We begeleiden je met plezier bij de verschillende stappen van je project.

Contacteer CDES Services

Vorige post
Volgende post